Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült csirkemáj karamellizált körtével

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemáj
  • 4 ek olaj
  • 2 ek törkölypálinka
  • 2 marék mazsola
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • 2 db körte
  • 2 ek vaj
  • 5 dkg céklalevél
  •  

Elkészítés

    1. A májat megmossuk, gondosan megtisztítjuk, majd szárazra töröljük. Az olajat felforrósítjuk, majd nagy lángon, 4-5 percig pirítjuk rajta a májat. Rákanalazzuk a pálinkát, majd rászórjuk a leszárazott, megmosott mazsolát, és felöntjük a borral. Közepes lángon addig forraljuk, míg a folyadék nagy része el nem párolog. Végül megsózzuk és borsozzuk az egészet.
    2. A körtéket megmossuk, négyfelé vágjuk, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd aranyszínűre pirítjuk benne a körteszeleteket.
    3. A céklaleveleket megmossuk, szárazra töröljük, és elrendezzük a tányérokon. Ráhalmozzuk a mazsolás májat, majd elrendezzük mellette a karamellizált körteszeleteket.

    A TÖKÉLETES RESZTELT MÁJ TITKA 8 LÉPÉSBEN >>> 

    9 RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD, AMÍG TART AZ ŐSZ! >>>

    13+1 RECEPT, HA SZERETED A CSIRKEMÁJAT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin