Keress receptre vagy hozzávalóra

Stroganoff sertéscsíkok krokettel

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj vagy szűzpecsenye (vagy bélszín)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db ecetes uborka
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 1 db babérlevél
  • 2 ek liszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 ek olaj
  • 20 dkg gyöngyhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • bors
  • 1 ek mustár
  • 1-2 kk citromlé
  • 1 csomag petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A húst hártyáitól megtisztítjuk, leöblítjük és szárazra töröljük. Kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát szeletekre, a hagymát finomra, az uborkát vékony csíkokra vágjuk.
    2. A szalonnát is felkockázzuk, majd a hagymával együtt üvegesre pároljuk az olajon, és a vajat is hozzáadjuk. A húst megszórjuk a liszttel, a hagymára dobjuk, és kevergetve néhány percig pirítjuk.
    3. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, a babérlevelet, a paradicsompürét és a gyöngyhagymát, valamint a bort is. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Ezután fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.
    4. Hozzáadjuk az ecetes uborkát is. A tejszínt és a tejfölt kikeverjük a mustárral és a citromlével, majd a húshoz öntjük. Egyet forralunk rajta, majd az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Krokett, párolt rizs vagy akár metélt tészta is kiváló körete lehet.

Megjegyzés

Az étel eredetileg bélszínből készül, de bátran készíthetjük - mint most én is - sertéshúsból, illetve csirkemellből is.

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin