Elkészítés: A húst kisujjnyi csíkokra daraboltam, a páccal összekeverve 1 éjszakát (jobb, ha 2-4 napig is pácolódik) a hűtőben pihentettem.
Széles serpenyőben az aprított vöröshagymát kb. 2 evőkanál olajon megfonnyasztottam, a húst magas hőfokon fehéredésig sütöttem úgy, hogy nem kevergettem sűrűn, kb. 1-1 perc sütési időt hagytam, hogy a hús pörkölődjön, így nem engedi ki túl hamar a levét. Végül a paradicsompürét is belepirítottam. Sóztam, saját levében, lefedve takarékon puhulásig pároltam.
Hozzáadtam az aprított gombát, sóztam, borsoztam, kb. 10 percig fedetlen lassan pároltam, végül a csíkokra aprított uborkával, a tejszínnel és a vodkával pár perc alatt lassan összeforraltam. Szükség szerint utána fűszereztem, petrezselyemmel bőven megszórtam, rövid pihentetés után párolt rizzsel és brokkolival tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!