Elkészítés: A csirkemellszeleteket kicsit megklopfolom, sózom, borsozom, meghintem rozmaringgal.
A spenótot egy szűrőbe teszem, leöntöm forró vízzel, majd hideg vízzel leöblítem.
A kiterített csirkemellre teszek 1-1 szelet sonkát, eloszlatok rajta egy adag spenótot, megszórom egy csipet parmezánnal (vagy más sajttal), feltekerem, kb. 1 centiméter szélességű csigákat vágok belőle, és nyársra húzom.
Az elkészült nyársakat egy jénai tálba teszem, megszórom a nagyobb szeletekre vágott lilahagymával, ráteszem a vajszeleteket, és alufóliával lefedve, 220 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.
A 35 perc letelte után eltávolítom a fóliát, és 5 percre visszateszem a sütőbe, hogy szép pirosra süljenek.
Ízlés szerint rizzsel, salátával, krumplipürével tálaljuk. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre