Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárgás kolbászos penne

Hozzávalók

  • 50 dkg penne tészta
  • 10 szál zöld spárga
  • 5 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 ml tejszín
  • 1 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 dl fehérbor
  • parmezán sajt
  • 10 dkg paprikás kolbász (vékonyra szeletelt)
  •  

Elkészítés

    1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük. Amíg a tészta megfő, elkészítjük a spárgás mártást.
    2. A megtisztított és leforrázott spárgát 3 cm-es csíkokra vágjuk és kevés vajon sóval, borssal megfuttatjuk. Összekeverjük az apróra vágott fokhagymával, majd felöntjük a tejszínnel. Alacsony lángon hagyjuk felforrni, közben apránként zöldségalaplével és pici fehérborral felöntjük. Reszelt parmezánnal ízesítjük a mártást. Amint a parmezán elolvadt, elzárjuk a mártás alatt a tüzet. Ízlés szerint frissen őrölt borssal, sóval ízesíthetjük.
    3. A vékony karikákra vágott kolbászt egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokos sütőben kb 10 perc alatt ropogósra sütjük.
    4. A megfőtt tésztára kanalazzuk a mártást és a forró kolbászchip-szel megszórjuk a tetejét.

    Videó! Így készítheted el a spárgás-kolbászos pennét! >>>

    SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: GRILLEZETT SPÁRGA RIZOTTÓVAL ÉS CSIRKEMELLEL >>> 

Megjegyzés

10 dkg tésztához 1 liter vizet számoljunk és nagy fazekat használjunk, 1 liter vízhez 7 g só ajánlott.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin