Egy kevés olajon megpároljuk a megtisztított, megpucolt és felaprított zöldségeket, majd felöntjük az alaplével, a sonkalével és ha még szükséges, vízzel.
Hozzáadjuk az apró darabokra vágott sonkát, a szárzellert és a leveskockát, majd forrástól számítva kb. 30 perc alatt készre főzzük.
Tormával ízesítjük, ha szükséges, sózzuk.
Tálaláskor a leves mellett a tányérba teszünk egy darab főtt tojást is. Tormával és zellerlevéllel díszítjük.
A sonka főzőlevét lefagyaszthatjuk, így az év folyamán bármikor elkészíthetjük a levest. Friss zöldségekkel még ízletesebb. Sonkalével főzhetünk pl. burgonyafőzeléket, de készíthetünk zöldséges aszpikot is. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!