Sertésoldalas birsalmás káposztával

Hozzávalók

  • 1 kg sertésoldalas
  • 2 ek olaj
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk paradicsompüré
  • 1 kg lila káposzta
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 40 dkg birsalma
  • 8 szem szegfűszeg
  • 2 db zsályalevél
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek mandula

Elkészítés

    1.

    A megtisztított húst vágjuk 5 cm-es darabokra. Sózzuk és borsozzuk meg, kenjük meg az olajjal és a paradicsompürével, majd tegyük tepsibe a hagymával és a fokhagymával együtt. Öntsünk mellé 1 dl vizet, és süssük 150 fokra előmelegített sütőben 60 percig. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

    2.

    A meghámozott, kimagozott birsalmát vágjuk cikkekre, és főzzük puhára a szegfűszeggel fűszerezett, sós vízben.

    3.

    Távolítsuk el a káposzta külső leveleit és a torzsáját, majd vágjuk vékony csíkokra. Pirítsuk meg kissé a felhevített olívaolajon, majd adjuk hozzá a felaprított zsályalevelet, és sózzuk meg. Pároljuk puhára, és közben kis adagokban adjunk hozzá az alma főzőlevéből.

    4.

    A paradicsomokat mártsuk forrásban lévő vízbe, majd hámozzuk meg és kockázzuk fel. Keverjük a káposztához a birssel együtt. Szórjuk meg a mandulával, és tálaljuk a hús mellé.

     Fotó: Tucsek Tünde

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin