Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésmáj zöldséggel és tojással sütve

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, és kevés vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük. A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, és sós, forró vízben megfőzzük. Amikor puha leszűrjük, és a burgonyával együtt botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval és a vajjal ízesítve habosra keverjük.

Elkészítés: A májat megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük, és a vastagabb hártyákat, ereket eltávolítjuk. Felhevítjük az olajat, rátesszük a májat, mindkét oldalát 2-3 percen át kíméletesen sütjük, a már megsült felét borsozzuk és sózzuk, majd kiszedjük az olajból. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A szeleteket hőálló tálba tesszük, ráhalmozzuk a zöldségpürét. A tejszínt összekeverjük kevés sóval és a tojások sárgájával, egy keveset rálocsolgatunk a zöldségpürére, a többit pedig a máj mellé öntjük. A sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg megpirul, majd tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 597 kcal

Megjegyzés

Fotók: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss