Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyős gyros

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60-80 dkg csont nélküli, sovány hús (csirke, pulyka vagy sertés ízlés szerint)
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 kisebb méretű zöldpaprika
  • 2 db hámozott paradicsom
  • gyros fűszerkeverék
  • kevés tejszín
  • olívaolaj
  • Az öntethez:
  • 3 dl kefir vagy joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A húst apróra felvágjuk.

2 evőkanál olívaolajon 2-3 percig pároljuk az összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel, és beledobjuk a húst. 1 csapott evőkanál gyros fűszerkeveréket összekeverünk 0,5 dl vízzel, és ezt is ráöntjük. Jól összeforraljuk, ráöntjük a tejszínt, és addig forraljuk, míg nem marad lé alatta, csak a szaftos hús.

Sült burgonyát adhatunk hozzá. Tehetünk mellé még szeletelt uborkát, paprikát vagy hagymát, paradicsomot, esetleg káposztakeverékét, és végül az egészet leöntjük kefires vagy joghurtos
öntettel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek