Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackos túrógombóc

Hozzávalók

  • 50 dkg félzsíros túró
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 25 dkg rétesliszt + a deszkára
  • 12 db közepes sárgabarack
  • 12 db kockacukor
  • 7 dkg vaj
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • porcukor

Elkészítés

    1. A tésztához a túrót lecsepegtetjük vagy tiszta konyharuhában kinyomkodjuk és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a 12,5 dkg vajat, a tojást és a lisztet, majd 1 csipet sóval együtt simára gyúrjuk. Lisztezett deszkán rúddá sodorjuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
    2. Közben a töltelékhez a megmosott sárgabarackokat kimagozzuk, és a magok helyére 1-1 db kockacukrot dugunk.
    3. Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A tésztarudat 12 szeletre vágjuk, és kissé kilapogatjuk. Mindbe egy-egy barackot csomagolunk, majd a tenyerünkben gömbölyűre formázzuk. A gombócokat a fazékba engedjük, és az újraforrás után a gyöngyöző vízben főzzük kb. 15 percig, vagy amíg felúsznak a felszínre.
    4. A serpenyőben felolvasztott 7 dkg vajon világosra pirítjuk a zsemlemorzsát, és a fahéjjal ízesítjük. A fazékból szűrőkanállal kiemelt kész gombócokat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, majd meghempergetjük a fahéjas-vajas morzsában. Porcukorral meghintve tálaljuk.


     

     

     

Sárgabarackbefőtt illik hozzá. Vaníliafagylalttal vasárnapi desszertnek is beillik.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin