Elkészítés: A rebarbarát meghámozzuk, feldaraboljuk. Megszórjuk porcukorral, hozzáadjuk a félbevágott és kikapart vaníliarudat a belsejével. Megszórjuk a felkockázott vajjal, és 150 fokos sütőbe tesszük 15–20 percre, hogy egy kicsit megpárolódjon a gyümölcs, de ne essenek teljesen össze. Miután kész, hozzácsepegtetjük a Aranyszarvas Szarvasgombás Balzsamecet Szószt, és óvatosan összekeverjük.
A túrót a cukorral és a tojásokkal kikeverjük. A vajjal megpirítjuk a morzsát, majd a fahéjjal és a búzadarával együtt a túróhoz keverjük. 30 percet pihentetjük. Gombócokat formálunk, és gyöngyöző (nem lobogó!) enyhén sós vízben addig főzzük, amíg a gombócok a felszínre jönnek.
A morzsabevonathoz a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát a cukorral és a fahéjjal együtt. A gombócokat a morzsába forgatjuk és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre