Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Balzsamos rebarbarakompót túrógombóccal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kompóthoz:
  • 50 dkg rebarbara
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • fél rúd vanília
  • 7-8 csepp Aranyszarvas Szarvasgombás Balzsamecet Szósz
  • A túrógombóchoz:
  • 40 dkg túró
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg búzadara
  • fél mokkáskanál fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 4 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A rebarbarát meghámozzuk, feldaraboljuk. Megszórjuk porcukorral, hozzáadjuk a félbevágott és kikapart vaníliarudat a belsejével. Megszórjuk a felkockázott vajjal, és 150 fokos sütőbe tesszük 15–20 percre, hogy egy kicsit megpárolódjon a gyümölcs, de ne essenek teljesen össze. Miután kész, hozzácsepegtetjük a Aranyszarvas Szarvasgombás Balzsamecet Szószt, és óvatosan összekeverjük.

A túrót a cukorral és a tojásokkal kikeverjük. A vajjal megpirítjuk a morzsát, majd a fahéjjal és a búzadarával együtt a túróhoz keverjük. 30 percet pihentetjük. Gombócokat formálunk, és gyöngyöző (nem lobogó!) enyhén sós vízben addig főzzük, amíg a gombócok a felszínre jönnek.

A morzsabevonathoz a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát a cukorral és a fahéjjal együtt. A gombócokat a morzsába forgatjuk és tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Aranyszarvas - MME

Ezek is érdekelhetnek