Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackos pitetorta

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 12,5 + 1 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • liszt a formához és a nyújtáshoz
  • A töltelékhez:
  • 1,2 kg sárgabarack
  • 5 dkg babapiskóta
  • Az öntethez:
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk 12,5 dkg fagyos vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót és a tojássárgájákat, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.

    A barackokat megmossuk, szárazra törölgetjük, félbevágjuk és kimagozzuk. A babapiskótákat finomra törjük vagy megdaráljuk.

    Egy 28-30 cm átmérőjű piteformát kikenünk 1 dkg vajjal, és meghintünk liszttel. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat).

    A tésztát lisztezett munkalapon 34-36 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, a sütőformába fektetjük-terítjük, szegélyét a forma oldalára nyomkodjuk, alját villával megszurkáljuk. Meghintjük a babapiskóta-morzsával, belerakosgatjuk a fél barackokat.

    Az öntethez simára keverjük a pudingporral a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, majd a barack tetejére öntjük.

    Középső bordamagasságra állított rácson kb. 50 percet sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Köszünjük!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin