Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-tejfölös rakott hús II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 9 szelet hús (tarja, karaj...)
  • 20 dkg sajt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • liszt
  • tojás
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek kellően átjárják.

    A sajtot kisebb lyukú reszelőn reszeljük le. A befűszerezett hússzeleteket először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a reszelt sajtba. Vajjal kikent sütőformába helyezzük egymásmellé a hússzeleteket, majd kenjük meg tejföllel. Ezután megint egy réteg hús, majd tejföl következik. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a hús. Az utolsó sor húst alaposan kenjük meg tejföllel, majd fóliával fedjük le.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, és kb. 1 óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni.

    Közben készítsünk ízlés szerint köretet a hús mellé. Jól illik hozzá a rizs és a krumplipüré is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin