Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizskoch (rizsfelfújt)

1 2/5

Hozzávalók

  • 35 dkg rizs
  • 5 dl vaj
  • késhegynyi só
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • levár

Elkészítés

    1. A rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél liter hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve - néha megkeverve - addig főzzük, míg a vízet mind magába szívja. Ekkor hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst. Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön, közben az esetleg maradt folyadékot magába szívja.
    2. A vajat és a tojássárgákat habosra keverjük a cukor ral, majd belereszeljük a citromhéjat. A tojásfehérjéket habbá verjük. A vajas keveréket a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük.
    3. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.Lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés

Nagyon szeretem. Remélem, sokmindenkinek ízleni fog. :)

A receptet és a fotót Eryka5 külte.

Eryka5
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Ez egy jó recept és végtelenül egyszerű! Már illatozik a konyhámban... Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin