Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Rizses-májas hurka

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Rizses-májas hurka

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 21
  • Elküldve: 19

Hozzávalók:

  • kb. 4 kg kész hurkához:
  • 1 kg disznómáj
  • 80 dkg húsos tokaszalonna
  • 1 kg disznótüdő
  • 40 dkg rizs
  • 15 dkg zsír
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg őrölt feketebors
  • 1 dkg őrölt szegfűbors
  • 1 csapott evőkanál majoránna
  • 3 dkg pirospaprika

Elkészítés:

A tokaszalonnát és a tüdőt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd a levétől leszűrve hűlni hagyjuk. A nyers májat hártyáitól megtisztítjuk, majd aprólyukú húsdarálón a főtt szalonnával és tüdővel együtt ledaráljuk. A megtisztított rizst puhára főzzük a szalonna és a tüdő főzőlevében. A megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát a zsíron világossárgára fonnyasztjuk, és a hideg vízzel leöblített rizzsel együtt hozzáadjuk a darált szalonnához és tüdőhöz.

Megfűszerezzük, megsózzuk, és annyi abálólevet öntünk hozzá, hogy a massza a töltéshez szükségesen képlékeny legyen, majd lazán bélbe töltjük, végeit elkötjük, és 90 fokos vízben 35 percig főzzük. A főzővízből kiemelve hagyjuk kihűlni, és néhány napig hidegen tárolva fogyasztás előtt megsütve fogyasztható.

Megjegyzés:

A receptet Bocuska küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. december 12. (szerda) 23:00
    Kíváncsi voltam a májas hurka receptre,vajon kell e bele valami más mint ahogy mi készítjük.De ami itt van leírva azt nem tudom azért írták mert tényleg így készül,vagy csak valaki szórakozik... Először a májat megszokták abárolni,kihűl és ledarálják.közben a rizset megfőztük és lecsöpögtetjük. Össze kavarjuk a kettőt és sóval borssal ízesítjük,majd elég sok forró zsiradékkal locsoljuk és jól össze dolgozzuk,az így kapott nagyon finom májast beletöltjük a bélbe,be nyomkodjuk a végeit és forrásban lévő vízbe tesszük 1-2 percre, kiesszük nyújtódeszkára rakjuk,és hagyjuk kihűlni.Sütőbe téve félóra alatt megsütjük.!!! Garantálom sokkal finomabb mint amit leírta,a tüdőt pedig ugyan így kell készíteni de külön!!
Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Habos Fekete-erdő kocka Habos Fekete-erdő kocka
Puncsgolyó Puncsgolyó
Pupusas Pupusas
Ropogós hagymás csirkecomb Ropogós hagymás csirkecomb
Lengyel túrótorta Lengyel túrótorta
Mustáros sült tarja Mustáros sült tarja
Tejszínes-halas tészta Tejszínes-halas tészta
Palacsinta mustáros-újhagymás csirkével Palacsinta mustáros-újhagymás csirkével
Tejfölös-laskagombás csirkeragu curry-s rizzsel Tejfölös-laskagombás csirkeragu curry-s rizzsel
Sajtkéregben sült hal grillezett zöldségekkel Sajtkéregben sült hal grillezett zöldségekkel
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124289_egeszseg110.jpg Tegyünk az egészségért!

Árt vagy használ? Ha tisztában vagyunk azzal, milyen apróságokon múlhat a közérzetünk, a jövőben biztosan jobban odafigyelünk…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124287_oliva110.jpg Mindentudó olívaolaj

A szakemberek igazolták azt, amit a görögök már évezredekkel ezelőtt is tudtak: az olívaolaj segít megőrizni az egészséget és a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124278_szalami-110.jpg Kedvenc felvágottunk: a szalámi

A tízóraik, szendvicsek, partifalatok megkerülhetetlen hozzávalója a szalámi, amelynek magyar változata, a téliszalámi igazi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124285_szive_vagya_110.jpg Így előzzük meg a szívpanaszokat

Minimális mozgás, sok édesség, zsíros ételek: ez az életstílus előbb vagy utóbb biztosan beteggé tesz. Változtassunk időben!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124276_tisztitokura_110.jpg Tisztítókúrák egyszerűen

A szervezetnek bizonyos időközönként szüksége van a pihenésre és a felfrissülésre – erre lehet nagyszerű megoldás egy pár…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124274_azsiai110.jpg Top 4 ázsiai alapanyag

Ismerj meg néhány jellegzetes, itthon is beszerezhető keleti alapanyagot!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124247_szuperelelmiszer-zoldseg-110.jpg A legegészségesebb zöldségek

Szuper jelzővel olyan komplex összetevőket tartalmazó, egészségre gyakorolt hatásukat tekintve kiemelkedően hasznos zöldféléket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124265_has110.jpg 7 tipp a lapos hasért

Néhány apró változtatással elérhetjük, hogy ne szorítson többet a nadrág derékban.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept