Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizses csirke keleti hangulatban

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal, szárnyas fűszerkeverékkel, curry porral és egy csipet gyömbérrel. Kevés olajat öntünk rá, átforgatjuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet szintén csíkokra vágjuk.

A rizsből egy kevés sóval és ételízesítővel párolt rizst készítünk.

A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is. Visszatesszük a csirkét, és összeforgatjuk a zöldségekkel, ízesítjük, ráöntjük a szójaszószt.

A csirkés-zöldséges ragunkat tálalás előtt összekeverjük a rizzsel. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss