Elkészítés: Egy lábasban feltesszük főni a ribizlit a mézzel. Amikor már forr, hozzáadjuk a fehérbort (de akár el is hagyható). Amikor már sűrűre összefőtt, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihülni.
A tojásfehérjéket habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot. Ezután lassan hozzákeverjük a mascarponét (ekkor kicsit összeesik a hab), végül a túrót, és az egészet állni hagyjuk a hűtőben.
Amikor a mézes ribizliszósz kihűlt, tálalhatjuk is. Üvegpoharakba először a szószból teszünk egy kicsit, aztán a krémből, és így tovább rétegesen. A tetejére tehetünk friss gyümölcsöt vagy tejszínhabot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre