Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-túrós máktorta

Era Era
5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg darált mák
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 6 tojás
  • 1 citrom leve és héja
  • 15 dkg porcukor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg túró
  • 1/2 citrom leve
  • 2 kiskanál zselatinpor
  • 5 dkg házi vaníliás cukor
  • lekvár a kenéshez
  • tortadara és aszalt áfonya a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgáját a vajjal és cukorral kikeverjük, majd beleöntjük a sütőporos-mákos lisztet. Belefacsarjuk a friss citrom levét és belereszeljük a héját. (Ha nem jutunk hozzá kezeletlen citromhoz, tegyük almaecetes vízbe bő 10 percig a citrust!) Végül óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét.

Kerek formába simítjuk a tésztát. 35 perc alatt alacsony fokozatú sütőben megsütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük el a krémet: a túrót turmixoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a mascarponét, a cukrot és a citromlevet. Végül belekeverjük a zselatinport.

A kihűtött és kettévágott alsó lapra tetszés szerint kiválasztott lekvártkenünk, én sárgabarackot választottam. Erre kerül a krém fele, majd rákerül a második lap. Ezt bevonjuk a maradék krémmel.

Étcsokis darával és aszalt áfonyával díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss