Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Réteges tepertős pogácsa

Hozzávalók

  • 2 dl tej
  • 1 mk cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • őrölt bors
  • 1 dl tejföl
  • 3 ek fehérbor (vagy 1 kanál ecet)
  • 35 dkg darált tepertő
  • 1 db tojás (sárgája a kenéshez)

Elkészítés

    1. 1 dl tejet a cukorral meglangyosítuk, az élesztőt belemorzsoljuk, megszórjuk liszttel és felfuttatjuk.
    2. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót, borsot, tejfölt, bort, vagy ecetet és a felfuttatott élesztővel, ha kell még egy kis tejjel, rétestészta keménységű tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk és kelesztjük fél óráig.
    3. Amikor megkelt, vékonyra kinyújtjuk, a darált tepertőt rákenjük és feltekerjük, a nyújtófával szétlapítjuk, majd a tekercs két végét egymásra hajtjuk.
    4. 20 percig pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk, feltekerjük és egymásra hajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük, végül kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét bevagdossuk rácsosra és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
    5. Tepsibe rakjuk, tetejét tojássárgájával lekenjük, vigyázva, hogy az oldalára ne csorogjon le. A tepsiben pihentetjük még 20 percig, majd jó forró sütőben szép pirosra sütjük.

    11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>> 

    ÍGY KÉSZÍTS OLYAN TEPERTŐS POGÁCSÁT, MINT A NAGYMAMA! >>> 

    A PILLEKÖNNYŰ, A VILLÁMGYORS VAGY AZ ELRONTHATATLAN: A 11 LEGJOBB SAJTOS POGÁCSA RECEPT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin