Réteges puding gránátalmával

Hozzávalók

  • 3 csomag pudingpor (különböző ízek: vanília, csoki, puncs)
  • 1,5 l tej
  • cukor
  • tejszínhab
  • 1 db gránátalma
  • csokireszelék

Elkészítés

    1.

    Egy pici tejben elkeverjük külön-külön a pudingporokat és ízlés szerint a cukrot.

    2.

    Felteszünk fél liter tejet főni (kis lángon), majd mikor már hártyásodik a teteje, hozzáadjuk az egyik pudingporos keveréket. Azt, amelyiket a poharunk, vagyis a réteg aljára szeretnénk.

    3.

    Ha elkezd besűrűsödni (folyamatosan kavargatni kell!), akkor poharakat veszünk elő, és szépen elosztjuk bennük a pudingot. A pohár méretétől is függ, hogy mennyi személyre elegendő lesz az adag, én az átlag 4 adagot írtam be, de kisebb pohárba töltve többet is kaphatunk.

    4.

    Várjunk egy kicsit, míg a puding kihűl. Ilyenkor télen akár az ablakpárkányba is kitehetjük, hogy felgyorsítsuk a folyamatot.

    5.

    Végezzük el az előző lépéseket a második adag pudinggal, majd a harmadikkal is.

    6.

    Díszítsük a tetejét gránátalmamaggal, vagy más kedvelt gyümölccsel, tejszínhabbal, esetleg csokireszelékkel.

Megjegyzés

Igazán finom és látványos kis desszert. A páromnak készítettem, még tavaly Valentin-napra!

Kulcsár Tímea Ágnes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin