Rántott párizsi petrezselymes krumplival

Hozzávalók

  • 40 dkg párizsi
  • 3 evőkanál liszt (púpos)
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa (púpos)
  • 3 dl olaj (a sütéshez)
  • A körethez:
  • 50 dkg krumpli
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • olaj

Elkészítés

    1. A párizsit kb. 8-10 mm vastag szeletekre vágjuk.
    2. A párizsikarikákat először megforgatjuk a lisztben, kicsit leszórjuk róla a felesleget, majd megforgatjuk a felvert tojásban, és kicsit lecsepegtetjük. Végül a zsemlemorzsában is megforgatjuk.
    3. Felforrósítjuk az olajat, majd közepes lángon szép aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
    4. Melegen tálaljuk főtt burgonyával.
    5. A körethez a krumplit megpucoljuk, majd feldaraboljuk. Annyi vizet teszünk fel egy lábasba, amennyi ellepi a krumplit, és feltesszük főni. Sózzuk, majd egy kevés olajat öntünk rá. Kb. 20 perc után, ha megfőtt, leszűrjük, majd petrezselymet szórunk rá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek