Rántott harcsafilé majonézes zöldborsóval

Hozzávalók

  • 50 dkg harcsa filé
  • 1 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek prézli
  • őrölt fekete bors
  • kevés citromlé
  • 1 dl étolaj
  • 4 db kicsi krumpli
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek almaecet
  • 3 ek zöldborsó
  • 1 ek majonéz
  • 4 ek rizs
  • 2 szál petrezselyem

Elkészítés

    1. A krumplit és a borsót sós vízben megfőzzük. A krumplit felszeleteljük, megszórjuk a felvágott hagymával, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá ecetet.
    2. A borsót szintén fűszerezzük, hozzákeverjük a majonézt.
    3. A halat négybevágjuk, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá citromot. A komplett menüt pár órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
    4. Pár óra elteltétvel, enyhén sós vízeben megfőzzük a rizst, a bepácolódott halat bepanírozzuk.
    5. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a halakat megsütjük.

     

Megjegyzés

A teraszon - mely télen mélyhűtőként is funkcionál - volt egy darab harcsa flé. Most, hogy a hőmérséklett enyhülni kezdett, kellett vele valamit kezdeni.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek