Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott sertésfül

Hozzávalók

  • 4 db nagyobb, tisztított sertésfül
  • 1 közepes csontozott csülök (nem füstölt)
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 5 szem szemes bors
  • 1 csapott kávéskanál só
  • őrölt pirospaprika
  • kb. 3 l víz

Elkészítés

    1. A sertésfület és a feldarabolt csülköt egy nagyobb edénybe helyezzük, és felöntjük a vízzel. Beletesszük a szemes borsot, a sót és 4 gerezd fokhagymát. Addig főzzük, ameddig a csülök hús puha és omlós lesz. Ezután leszűrjük.
    2. Lereszelünk 4 gerezd fokhagymát. Egy püspökkenyér formát folpackkal kibélelünk és beletesszük a füleket. Ezeket megkenjük a reszelt fokhagyma felével, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Ezután beletesszük a csülökdarabok felét, majd megkenjük a maradék fokhagymával és megszórjuk őrölt pirospaprikával. A maradék csülköt is beletesszük a formába, majd a folpackot ráhajtjuk, és befedjük vele a formát.
    3. Ezután a formát hűtőbe tesszük, és egy éjszakán át ott is hagyjuk, hogy összedermedjen. Nem kell bele sem zselatin sem kocsonyásító, mert a bőrből és fülből kifőtt kollagéntől szépen összeragad és szeletelhető lesz!

    ETTŐL LESZ IGAZÁN JÓ A KOCSONYA - TIPPEK AZ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ >>> 

Megjegyzés

Az őszi disznótorok idején különleges csemege.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin