Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott póréhagyma zöldségekkel és mozzarelával

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A paradicsomot bevagdossuk, leforrázzuk, a héját lehúzzuk, vékony szeletekre vágjuk. A leveszöldséget megtisztítjuk, apróra vágjuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük, kockákra vágjuk. A póréhagymát, a paradicsomot, a vékonyra szeletelt karalábét egy kivajazott tűzálló tálba sorokban félig egymásra fektetjük, a leveszöldséget rászórjuk, majd az egészet megsózzuk, megborsozzuk. A tejszínt a tejjel elkeverjük, és a zöldségekre öntjük. A reszelt sajtot, majd a kockára vágott mozzarellát a tetejére szórjuk, a vajat rámorzsoljuk. A tálat hideg sütőbe toljuk, majd 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

Megjegyzés

Ha van otthon maradék sült hús vagy darált hús, azt is fölhasználhatjuk a zöldség közé rétegezve. - MME

Ezek is érdekelhetnek