Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott karfiol quinoával

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 40 dkg sütőtök
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • olívaolaj
  • 50 dkg darált pulykahús
  • bors
  • friss kakukkfű
  • 25 dkg quinoa
  • 4 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • frissen őrölt szerecsendió
  • 20 dkg sajt (ementáli)

Elkészítés

    1. A karfiolt rózsáira szedjük, és gőzpárolóban megpároljuk, majd félretesszük. A sütőtököt falatnyi kockára vágjuk, és a gőzpárolóban azt is puhára pároljuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és vékonyan felkarikázzuk.
    2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a hagymát és a fokhagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük, és készre pároljuk.
    3. A quinoát kétszer annyi vízben megfőzzük és lecsöpögtetjük. Egy kiolajozott jénai aljára tesszük a quinoát, rátesszük a sütőtököt, a húst és a karfiolt. A tejfölt összekeverjük a tojással, sóval, borssal és szerecsendióval, és a karfiolra öntjük. Megszórjuk a lereszelt sajttal, és 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin