Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, félreteszem, hagy pihenjenek egy kicsit.
Közben meghámozom, kimagozom és felszeletelem az almákat, feldarabolom a kimagozott aszalt szilvát. Egy serpenyőben felhevített vajon megfuttatom a gyümölcsöket, majd kevés vizet és cukrot vagy mézet hozzáadva pépesre párolom.
A hússzeletek egyik felét megkenem a gyümölcspéppel, összeborítom a másik felével. Ha kell, hústűvel rögzítem, de gyakorlottabb szakácsoknál ez nem szükséges. A szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírozom, és bő, forró olajban kisütöm.
Párolt káposztával, burgonyapürével körítve tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre