Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rajnai sertésszelet

45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, félreteszem, hagy pihenjenek egy kicsit.

Közben meghámozom, kimagozom és felszeletelem az almákat, feldarabolom a kimagozott aszalt szilvát. Egy serpenyőben felhevített vajon megfuttatom a gyümölcsöket, majd kevés vizet és cukrot vagy mézet hozzáadva pépesre párolom.

A hússzeletek egyik felét megkenem a gyümölcspéppel, összeborítom a másik felével. Ha kell, hústűvel rögzítem, de gyakorlottabb szakácsoknál ez nem szükséges. A szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírozom, és bő, forró olajban kisütöm.

Párolt káposztával, burgonyapürével körítve tálalom.

Megjegyzés

Aki a könnyebb húsokat kedveli, természetesen filézett csirkemellből, vagy pulykából is elkészítheti. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek