Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-gombás csirkeragu leveles tésztával (ragout fin)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csirkemell
  • 20 dkg csiperkegomba
  • bors
  • kakkukfű
  • liszt
  • 1 doboz főzőtejszín (1,5 dl)
  • 1/2 dl fehérbor
  • 2 dl alaplé vagy víz
  • 2 ek Worcester-szósz
  • 1/2 db citrom
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. Az apróra kockázott vöröshagymát olívaolajon lepirítjuk, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet (a ragout fin eredetileg borjúhússal készül). Ha félig megpirult, hozzáadjuk a csiperkegombát, majd az alaplé vagy a víz következik, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, és egy púpos evőkanál liszttel. Hozzáöntjük a főzőtejszínt és kiforraljuk.
    2. Belefacsarjuk a citromot hozzáadjuk a Worcester szószt, a fehér bor, ismét összeforraljuk, majd meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
    3. A leveles tésztát csipkés szélű fánkszaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
    4. A ragut a kész a tésztára halmozom és citrommal, Worcesterrel tálalom. 

      12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>>

      Tejszínes finomságok >>> 

      TEJSZÍNES-GOMBÁS-BACONÖS CSIRKE: EZ A RECEPT LESZ A CSALÁD KEDVENCE! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin