Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rablóhús egyszerűen

Hozzávalók

  • 6 szelet sertéstarja (kisebb)
  • bors
  • 1 tk ételízesítő
  • kakukkfű
  • 4-5 db krumpli (nagyobb, pl. sárga)
  • 2 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 20 dkg bacon
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 2 ek búzaliszt
  • A sütéshez:
  • 1 l étolaj

Elkészítés

    1. A hússzeleteket nagyobb kockákra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják.
    2. A krumplit megpucoljuk, fekkarikázzuk, majd megszórjuk ízlés szerint sóval, összeforgatjuk, és hagyjuk pár percet állni.
    3. A vöröshagymát megpucoljuk, vastagabb szeletekre vágjuk, majd egyesével becsomagoljuk a bacon szeletekbe.
    4. Ezután ízlés szerint váltakozva felhúzzuk egy nyársra a befűszerezett húst, a krumplit, és a baconbe csomagolt vöröshagymát. A kétféle lisztet összekeverjük, majd alaposan beleforgatjuk a feltűzött nyársat.
    5. Egy nagyobb, magasfalú serpenyőbe öntjük az olajat, majd belehelyezzük az előzőleg lisztbe forgatott nyársakat. Kisebb lángon sütni kezdjük, majd kb. 20 perc után átfordítjuk a nyársakat, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.
    6. Amikor készre sült, kivesszük az olajból, papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd tálalásig melegen tartjuk.

    ZSÁLYÁS CSIRKENYÁRSAK SZÍNES PAPRIKASALÁTÁVAL>>> 

    FŰSZERES HÚSGOLYÓNYÁRS>>> 

    RABLÓHÚS LILA HAGYMÁS LENCSESALÁTÁVAL>>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt helyezzük tányérra a nyársakat, majd ízlés szerint salátával, savanyúsággal kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin