Elkészítés: Célszerű a húst is és a gombamártást is előző nap előkészíteni. A húst tűzdeljük meg a szalonna felével és a 4 gerezd fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, jól kötözzük össze, és takarjuk be a maradék szalonnával.
Tegyük egy tepsibe, köré szeljünk 1 hagymát, locsoljuk meg a fehérborral és 2 evőkanál olajjal. Süssük puhára.
A maradék hagymát kockázzuk fel és 1 evőkanál olajon pároljuk meg, majd tegyük bele az apróra vágott gombát, a paradicsompürét, kakukkfűvet, sót, borsot, és 10 percig pároljuk együtt. Majd hűtsük ki (egy éjszakára tegyük hidegre). Ha kihűlt, keverjünk bele 1 tojást és a lisztet.
Másnap a leveles tésztát nyújtsuk ki, kenjük rá a gombamártást, tegyük bele a húst, és burkoljuk be a tésztával. A tetejét kenjük meg tojássárgájával. Süssük szép pirosra.
Vajban párolt zöldséggel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre