Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Puha kelt túrós pogácsa

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 40 dkg margarin
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 dl tejföl
  • 2 csapott evőkanál só
  • 1-1,5 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: 1 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne 1 kiskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, megsózzuk, elmorzsoljuk a felaprított margarinnal és az áttört túróval. Közepébe fészket formálunk, ide öntjük az élesztős tejet és a tejfölt, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ha kell, adunk még hozzá tejet vagy lisztet. Letakarva kb. 45 percen át pihentetjük.

    Lisztezett deszkán több részletben ujjnyi vastagra kinyújtjuk, késsel a tetejét megrácsozzuk, kiszaggatjuk, majd a kezünkkel kissé megsodorjuk, hogy szép magasak legyenek a pogácsák.

    Tetejüket lekenjük tojással, majd sütőpapírral bélelt tepsin 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
    Frissen a legfinomabb, későbbre meg úgysem marad! :)

Megjegyzés

Nem kell hajtogatni, mégis magas lesz ez a finom puha túrós pogácsa.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

mandulakonyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

durumbúza
Nem érdemes fél adaggal kezdeni :D Köszönöm a receptet! :)
lackomacko
Ez volt az egyik legkonnyebb es legfinomabb pogacsa recept

Hasonló Receptek

Magazin