Pudingos gyümölcsleves

Hozzávalók

  • 6-7 db őszibarack
  • 15 dkg eper
  • 20 dkg cseresznye
  • 20 dkg meggy
  • 2 db citrom
  • 1 csomag pudingpor (puncs ízű)
  • cukor (ízlés szerint)
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. 3 liter vizet felteszünk melegedni, majd beletesszük a cukrot, fahéjat és az őrölt szegfűszeget. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és beletesszük a megmosott, megtisztított, kimagozott és feldarabolt gyümölcsöket.
    2.  A pudingport feloldjuk egy kevés vízben (vagy tejben), és gyors mozdulatokkal behabarjuk vele a gyümölcslevest.
    3. A kihűlt levest néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Hidegen tálalva a legfinomabb, de másnap a legjobb.

Nem szoktam megfőzni a gyümölcsöket, így sokkal finomabbak, ropogósabbak maradnak, és nem puhulnak úgy meg.

Szepi Ági
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek