Pudingos almás pite

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 1 kg reszelt alma
  • 4 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 3 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

    1. Egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk.
    2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kivéve a tojássárgáját, majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik adagot és a tepsi aljába tesszük.
    3. Elkészítjük az almatölteléket. A lereszelt almát 2 dl vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és fahéjat. Ha megfőtt az alma, a pudingport is hozzáadjuk, és forrásig főzzük.
    4. A pudingos tölteléket a tepsiben lévő tésztára halmozzuk, egyenletesen elosztjuk, majd betakarjuk a tészta másik felével. A pite tetejét bekenjük tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin