Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizzás masni

120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 teáskanál só
  • 3 dl langyos víz
  • 3 evőkanál olaj
  • A szószhoz:
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál cukor
  • 5-6 evőkanál víz
  • 1,5-2 kávéskanál só (kóstolgassuk)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1-1 kávéskanál oregánó, bazsalikom, kakukkfű ízlés
  • A tetejére:
  • 5-7 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk 1,5 dl langyos cukros vízbe, beleszórunk 1 evőkanál lisztet, és 20 percig pihenni hagyjuk. Közben kimérjük a lisztet, megsózzuk, közepébe fészket formálunk, oda öntjük a kovászt, hozzáadjuk a maradék vizet és olajat, majd sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, langyos helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Közben alaposan kikeverjük a szósz hozzávalóit.

A tésztát kettévesszük, mindkét darabot 3 mm vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a szósz felével, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 7 cm hoszzú és 2 cm széles csíkokra vágjuk a lapot, minden darabot középen megcsavarunk, és sütőpapíros tepsire teszünk. 10 percig pihentetjük a masnikat, majd 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Nagyon kiadós és olcsó, kitűnő sör- és borkorcsolya, érdemes kipróbálni.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss