Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizzás rúd II.

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 4 dl víz
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 0,5 dl olaj
  • A töltelékhez:
  • 1 nagy tubus pizzakrém
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 50 dkg hagyma
  • bors
  • majoranna
  • oregánó
  • bazsalikom
  • ízlés szerint sajt
  • ízlés szerint darabolt lángolt kolbász, szalonna vagy sonka

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet beletesszük egy tálba. 2 dl langyos vízben 1 kávéskanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, a liszthez adjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, a 2 dl vizet és a 0,5 dl olajat. Összedolgozzuk, és meleg helyen kelesztjük.

A hagymát puhára pároljuk egy kis olajban, esetleg lehet adni hozzá egy kis vizet, hogy le ne ragadjon. Ha a hagyma megpárolódott, belenyomjuk a pizzakrémet, beletesszük a fűszereket, és reszelünk bele sajtot bőségesen.

A megkelt tésztát megfelezzük, kinyújtjuk, majd a tölteléket rákenjük, összecsavarjuk. Én a kivajazott sütőtepsiben nyújtottam ki a tésztát kézzel, így nem kell vesződni azzal, hogy miután megkentük bele kelljen emelni a tepsibe. Miután összecsavartuk, mehet a tetejére is sajt.

Előmelegített sütőben addig sütjük, míg jól át nem sül és a sajt meg nem pirult.

Megjegyzés

Annyira ízlett mindenkinek, hogy mire le akartam fényképezni, már a fele elfogyott. - enjoy1981

Ezek is érdekelhetnek

Friss