Elkészítés: Forró zsírban a vöröshagymát megpirítjuk, benne a fokhagymát is, majd a zöldpaprikával addig pirítjuk gyakori kevergetéssel közepes hőfokon, amíg a paprika és a hagyma szélek kissé megpirultak.
Közben a májat ujjnyi darabokra vágjuk és akkor adjuk a lecsó alaphoz amikor a zöldségek összepirultak. Sózzuk, borsozzuk, rövid idő alatt átsütjük, közben meghintjük kevés őrölt pirospaprikával, a paradicsomot is hozzáadjuk, pár perc alatt készre főzzük.
A hámozott, még melegen áttört krumplihoz öntjük a tejszint, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, a póréhagymával összekeverjük.
Habzsákba tesszük a pürét (nálam ez kimaradt), a tányérokon elosztjuk a lecsós libamájjal, és tálaljuk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre