Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns korhelyleves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg füstölt sertéshús
  • 20 dkg tarkabab
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg paprikás füstölt kolbász
  • 1 közepes nagyságú vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkás kanál borsikafű
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tejföl
  • bors
  • citromlé
  • kapor ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A füstölt húst 2 liter vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük.

    A füstölt léhez adjuk az előző este beáztatott babot, a leöblített és felaprózott savanyú káposztát, a kolbászt, a hagymát egészben, a babérlevelet, a fokhagymát és a borsikafüvet, s az egészet puhára főzzük.

    Ha megfőtt, akkor a vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet kiszedjük.
    A kolbászt karikákra, a füstölt húst kisebb kockákra vágjuk, és visszatesszük a levesbe.

    A lisztet simára keverjük 2 dl tejföllel, és behabarjuk vele a levest. 5 percig gyengén forraljuk, ízlés szerint utána sózzuk, borsozzuk, és citromlével
    savanyítjuk.

    Tálaláskor kaprot szórunk rá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin