Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencseleves gazdagon

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg bőrös füstölt hús (tarja vagy csülök)
  • 3 ek étolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárga répa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg lencse
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • 1 ek finomliszt
  • 1–2 ek ecet

Elkészítés

    1.  A füstölt bőrös húst nagyobb darabokra vágjuk, kuktába tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kb. 30 percig főzzük.
    2. Közben egy nagyobb lábosba 1 evőkanálnyi étolajat teszünk, s az apróra összevágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, rászórjuk a fűszerpaprika felét, belekeverjük, majd a megtisztított, apróra összevágott fokhagymát is hozzáadjuk.
    3. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a paradicsomot összevágjuk, majd belerakjuk a lábosba. Amikor megpuhult a füstölt hús, akkor kivesszük a kuktából, apró kockákra vágjuk, s beleszórjuk a lábosba. Ráöntjük a hús főzővizét, belerakjuk a vízben átmosott, megtisztított lencsét, a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük főzni. A forrástól számítva kb. 30 percig főzzük.
    4. Amikor megpuhult a lencse és a zöldségek, akkor egy kislábasba két evőkanál étolajat öntünk, rászórjuk a lisztet, kevergetjük, amíg elkezd színesedni, majd elzárjuk alatta a gázt. A megmaradt fűszerpaprikát rászórjuk, megkeverjük, s kb. 2 dl vizet öntünk a rántásra.
    5. Ezután összekeverjük, s a levesbe öntjük. Még 8–10 percig főzzük, közben kevergetjük, hogy csomómentes legyen a leves. Végül az ecettel ízesítjük.

    PARADICSOMOS LENCSELEVES>>>

    FŰSZERES LENCSELEVES>>> 

    TÁRKONYOS LENCSELEVES TEJFÖLÖSEN>>> 

Megjegyzés

Medovarszki Tamásné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin