Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos húsgombóc IV.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg darált hús
  • 1 csésze rizs
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 tojás
  • 1-2 kis doboz paradicsompüré
  • bors
  • ételízesítő
  • leveskocka
  • liszt
  • 2-3 babérlevél
  • 50 dkg burgonya

Elkészítés

    Elkészítés: Egy nagyobb edényben kb. 2 liter vizet forralunk, beledobjuk a leveskockát.

    Közben a darált húst, a rizst, a felaprított hagymát és a tojásokat összedolgozzuk, sóval, borssal ízesítjük. Amikor forr a víz, a húsos keverékből kézzel kisebb alma nagyságú gombócokat formázzunk, és a forrásban lévő lébe tesszük, lefedjük, és kb. 30-35 percet közepes lángon főzzük. Nagyon nem szabad zubognia, mert széteshetnek a gombócok. Szükség szerint a főzőlevet pótolni kell, mert a gombócok szépen megdagadnak. Nem baj, ha rizsszemek vagy húsdarabkák válnak le, mert a mártást gazdagítják. Egy idő után kiveszünk és kettévágunk egy gombócot, ellenőrizzük, hogy a közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálra szedjük.

    A paradicsompürét kevés vízzel és 1 evőkanálnyi liszttel simára keverjük, és a főzőlébe öntjük. Felfőzzük, és ízlés szerint cukorral, sóval ízesítjük. A gombócokat visszahelyezve tálaljuk, sós, babérleveles vízben főtt burgonyát kínálunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin