Elkészítés: A húsokat gyengén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, kevés olajon mindkét oldalát átsütjük, tűzálló tálba rakjuk.
A visszamaradt olajon a vékonyra szeletelt gombát megpároljuk, kevés sót adunk hozzá, és a hús tetejére terítjük.
Még mindig a visszamaradt olajba tesszük a préselt fokhagymát, kevés sót, ízlés szerint borsot és a paradicsomot. (Ha sűrítményt használunk, vizet adunk hozzá.) Felforraljuk, közben a szalonnát
elrendezzük a gomba tetején, és a paradicsomos főzetet ráöntjük.
A tűzálló tálat alufóliával befedjük, és kb. 200 fokon 25-30 percig sütjük. A fóliát eltávolítjuk, és még 10 percig pirítjuk.
Burgonyapürével tálaljuk. A burgonyapürét reszelt sajttal, tejföllel gazdagítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre