Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-gombás szelet

MME MME
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat gyengén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, kevés olajon mindkét oldalát átsütjük, tűzálló tálba rakjuk.

A visszamaradt olajon a vékonyra szeletelt gombát megpároljuk, kevés sót adunk hozzá, és a hús tetejére terítjük.

Még mindig a visszamaradt olajba tesszük a préselt fokhagymát, kevés sót, ízlés szerint borsot és a paradicsomot. (Ha sűrítményt használunk, vizet adunk hozzá.) Felforraljuk, közben a szalonnát
elrendezzük a gomba tetején, és a paradicsomos főzetet ráöntjük.

A tűzálló tálat alufóliával befedjük, és kb. 200 fokon 25-30 percig sütjük. A fóliát eltávolítjuk, és még 10 percig pirítjuk.

Burgonyapürével tálaljuk. A burgonyapürét reszelt sajttal, tejföllel gazdagítjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek