Elkészítés: A burgonyát kockára vágjuk, annyi sós vízben, ai épp ellepi elkezdjük főzni. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a zellerlevelet s az apróra vágott hagymát. Tovább főzzük, s ha megpuhult a krumpli, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot. Ezután kivesszük a zellert a főzelékből.
Világos rántást készítünk: olajat forrósítunk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, de csak addig pirítjuk, amíg felhabosodik. Hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne, s szűrön át a főzelékhez öntjük. Felforraljuk, közben fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal.
Melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre