Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos burgonyafőzelék

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát kockára vágjuk, annyi sós vízben, ai épp ellepi elkezdjük főzni. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a zellerlevelet s az apróra vágott hagymát. Tovább főzzük, s ha megpuhult a krumpli, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot. Ezután kivesszük a zellert a főzelékből.

Világos rántást készítünk: olajat forrósítunk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, de csak addig pirítjuk, amíg felhabosodik. Hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne, s szűrön át a főzelékhez öntjük. Felforraljuk, közben fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal.

Melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Ha nem elég sűrű a főzelék, vizet és étkezési keményítőt vagy lisztet keverünk ki csomómentesre, s azt adjuk az ételhez. Ilyenkor egyet forralunk is rajta. - kamonda

Ezek is érdekelhetnek