Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Óvári sertésszelet

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd ízlés szerint mindkét felét megszórjuk sóval, és állni hagyjuk kicsit.
  2. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk az étolaj felével, és ráhelyezzük a besózott hússzeleteket.
  3. Ezután ízlés szerint megszórjuk az őrölt borssal, az ételízesítővel, a kakukkfűvel és a majorannával, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
  4. A gombát megtisztítjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd felvágjuk apróra.
  5. A maradék étolajat felhevítjük, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
  6. Ezután hozzáadjuk  az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd addig pároljuk, míg zsírjára sül.
  7. A befűszerezett hússzeleteket sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből.
  8. Az előzőleg megpárolt gombát rákanalazzuk a hússzeletekre, mindegyikre helyezzünk egy-egy szelet sonkát, és két-két szelet sajtot, majd visszatesszük a sütőbe és kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ameddig a hús sül, ízlés szerinti köretet készítünk hozzá. 

 

Megjegyzés

Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, kanalazzuk mellé a köretet, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss