Ostoros pizza

default user icon

Hozzávalók

  • Tésztához:
  • 500 g búzaliszt
  • 25 g élesztő
  • kb 300 ml tej
  • 1 kk só
  • 1 kk vegeta
  • 2 ek olaj
  • Töltelékhez:
  • 2 dl paradicsomsűrítmény
  • 1 dl kechup
  • bazsalikom
  • oregánó
  • pizzafűszer
  • bacon vagy sonka csíkok
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. Az élesztőt a meleg, de nem forró 1.5 dl tejbe morzsoljuk, megszórjuk kevés cukorral, felfuttatjuk.
    2. A liszthez adjuk az élesztős tejet, és a tészta többi hozzávalóját (a maradék tejet csak lassan adagoljuk,amennyit a tészta felvesz, lehet hogy egy kicsit kevesebb tej kell) és rugalmas tésztát dagasztunk.
    3. Elfelezzük a tésztát, és 2 gombócot formázva, lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
    4. A sűrített paradicsomot elkeverjük a ketchuppal, fűszerekkel. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal.
    5. Rárakjuk a bacont vagy sonkát, megszórjuk reszelt sajttal. Ezután feltekerjük a tésztát (mint a bejglit), hosszába félbe vágjuk úgy, hogy az egyik véget nem vágjuk teljesen ketté, majd összetekerjük a két vágatot. A tészta legvégét összecsípjük. A másik gombóccal is ugyanígy járunk el.
    6. Tepsiben körül-belül 30 percen át kelesztjük. 180°C-on 18-20 percig sütjük. 

Megjegyzés

Frissen tálalva, melegen a legfinomabb!

Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin