Keress receptre vagy hozzávalóra

Omlós almás-fahéjas pite

Omlós almás-fahéjas pite
Omlós almás-fahéjas pite

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl natúr joghurt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg cukot
  • fahéj

Elkészítés

    A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel.

    Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tésztát kb. fél órára hagyjuk a hűtőben pihenni, ezalatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket.

    A töltelék elkészítése:

    Hámozzuk meg az almát, majd nagylyukú reszelőn reszeljük le.

    Egy nagy lábosba tegyük az almát, adjunk hozzá ízlésünknek megfelelő cukrot és fahéjat. Kb. 10-15 percig pároljuk az almát.

    Amikor elkészült a töltelék, vegyük ki a tésztát a hűtőből és osszuk két részre.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát.

    Szurkáljuk meg villával a tésztánkat és öntsük rá a megpàrolt almát.

    Símitsuk el, majd tegyük rá a második kinyújtott tésztalapot is.

    A tészta tetejét szurkáljuk meg ismét villàval néhány helyen.

    Kb. 40-50 percig süssük 180 fokon alul- felül és amikor szép aranybarnára sült a teteje, akkor elkészült a süti.

    Porcukor megy a tetejére.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek