Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Olívás pontyfilésaláta naranccsal és paradicsommal

Hozzávalók

  • 1/4 db hagyma
  • 1 db babérlevél
  • 3 db egész bors
  • 1/2 db citrom
  • 40 dkg pontyfilé
  • 2 db narancs
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 db paradicsom
  • néhány levél friss saláta a tálaláshoz

Elkészítés

    1. A megtisztított hagymát, a babérlevelet, a borsot és a citromot lábasba tesszük 5 dl vízzel. Felforraljuk, majd 5 percig főzzük. A megtisztított halfilét 8 csíkra vágjuk. Az alapléhez adjuk, és 8 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, és a halat hagyjuk a főzőlében kihűlni. 
    2. A narancsok lereszelt héját összekeverjük kevés sóval, borssal, az olívaolajjal és az ecettel. A gyümölcsök húsát kifilézzük. A paradicsomot cikkekre vágjuk, majd a narancshéjas keverékbe forgatjuk a narancsfilékkel együtt.Végül rálocsoljuk a filézéskor visszamaradt narancslevet is. A langyos halról eltávolítjuk a bőrt, majd laza mozdulatokkal a húst is a többihez forgatjuk. Néhány levél friss salátával, szobahőmérsékleten tálaljuk.
A bőrt a még meleg halról könnyebben lehúzhatjuk. A salátát más halból is készíthetjük, de csak frissből, nem fagyasztottból.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin