Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Natúr sertésszelet gombanyárssal és citromos vajjal

90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karajszeleteket szélein 2-3 helyen bevagdossuk, kissé kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. A szójaszószt és az olívaolajat összekeverjük, majd a hússzeleteket belerakva legalább fél órát pácoljuk.

Kiszedjük, lecsepegtetjük, liszttel megszórjuk, és felforrósított
serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk, ha szükséges, kevés olajat öntünk alá, majd kevés citromos vízzel felöntve puhára pároljuk.

A megtisztított gombakalapokat ujjnyi szeletekre vágva forró, száraz serpenyőben pirosra sütjük. Bambusznyársra fűzve tálaljuk.

A citromos vajhoz a citromlét kissé meglangyosítjuk, majd fokozatosan
adjuk hozzá a kisebb kockára vágott vajat, közben folyamatosan kevergetjük, ügyelve a langyos hőmérséklet megtartására. A folyamat pár percet vesz igénybe.

Zöldséges rizzsel, pirított burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

A citromos vaj helyett kínálhatjuk kockára vágott pirított baconnel, a zsiradékával együtt. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss