Narancsos mascarponekrém

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4-6 adaghoz:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2-3 dl habtejszín
  • 4 db narancs
  • porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A mascarponét egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, 1 narancs reszelt héját és levét, majd fakanállal jó habosra keverjük.

    A többi narancsot megpucoljuk, a fehér részét teljesen eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük, és kisebb darabokra felvágjuk. Ezután óvatosan a mascarpone krémhez keverjük.

    A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként szintén óvatosan összeforgatjuk a narancsos mascarponekrémmel.

    Tálalás előtt poharakba kanalazzuk, majd a tetejére narancshéjat reszelünk, és narancskarikával díszítjük.

Megjegyzés

Amennyiben rögtön nem tálaljuk, akkor hűtőbe tesszük az elkészült krémet tálalásig.

Kard Sándorné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin