Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos-csokis kalács

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg étkezési keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db narancs leve és reszelt héja
  • 1 ek vodka vagy fehér rum
  • 20-25 dkg étcsokoládé
  • 1 tk olaj

Elkészítés

    1. A puha vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, a sóval, és a tojásos masszához keverjük. A végén hozzáadjuk a narancs levét és reszelt héját és a rumot, és krémmé keverjük.
    2. Kivajazunk és liszttel meghintünk egy nagyobb gyümölcskenyérformát, majd belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 175 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.
    3. Amikor megsült, kifordítjuk a formából, és rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön. Míg hűl a sütemény, addig a csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, és hozzáadjuk az olaj at. A kihűlt kalácsot hosszában 6 szeletre felvágjuk és a szeleteket megkenjük az olvasztott csokoládéval. A kalácsot az eredeti formájára visszaállítjuk, és a maradék csokoládéval bevonjuk a sütemény tetejét. Ráreszelünk egy kevés narancshéjat, majd hűvös helyre tesszük, hogy megdermedjen. 

Megjegyzés

Finom kevert sütemény ünnepi külsővel.

illelány
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin