Elkészítés: 6 dl vizet felforralunk, és hozzáadunk annyi málnaszörpöt, hogy picit édesebbnek érezzük a megszokottnál. A fahéjat, a szegfűszeget, a narancs- és citromhéjat is hozzáadjuk, majd félrehúzzuk a tűzről. Lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk.
Közben a zselatint műanyag keverőtálba öntjük. Felöntjük 1,5 dl hideg vízzel, elkeverjük. Pár percig ezt is állni hagyjuk.
A másik edényről levesszük a fedőt, kihalásszuk az ízesítőket (a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs- és citromhéjat), hogy csak a tiszta, felforrt málnalé maradjon. Ehhez hozzáadjuk az időközben megdagadt zselatint, és visszahelyezzük a tűzre, addig kevergetjük kis lángon, amíg a zselatin el nem olvad benne.
Ezután formába öntjük, és hideg helyen megdermesztjük (ez picit hosszabb idő). Meleg vízbe mártjuk a formát, majd kiütjük belőle a gyümölcszselét. Kockára vágott kandírozott gyümölcsökkel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre