Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat habverővel simára keverjük, majd fél napon keresztül hűtőben lefedve állni hagyjuk. Kiolajozunk egy palacsintasütőt (vékonyan!), majd ezen világosra sütjük az első palacsintát. A továbbiakban a sütőt ne olajozzuk, a tésztába tett zsiradék elég a kisütéshez! Világos, vékony palacsintát süssünk, minél fehérebb, annál finomabb lesz (ne feledjük, hogy a végén még sütőben is megsütjük!).
A mazsolákat rumba áztatjuk, szintén hagyjuk a hűtőben állni fél napot.
Miután a tészta is kész és a mazsolák is megszívták magukat rummal, nekiláthatunk a tölteléknek. A túrót szitán áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, egy kanál tejfölt, a curot, kevés reszelt citromhéjat majd a leszűrt mazsolát. Alaposan eldolgozzuk, végül óvatosan hozzáadjuk a tojás kemény habját. Azonnal megtöltjük vele a palacsintákat, majd kimargarinozott tepsibe rakjuk és a tetejét tejföllel meglocsoljuk. Forrró sütőben 15 percig sütjük - ettől lágy, süteményjellegű íze lesz. Csak frissen finom, úgyhogy elkészítés után rögtön tálaljuk!
Személyes hozzáfűzés: A szokásos, gönygyölt palacsinta helyett készíthetünk túrós palacsintatortát is, ebben az esetben a tortát süssük ki, tetejét mazsolákkal díszítsük.