Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Muszaka Garfi módra

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 7-8 szem krumpli
  • 3-4 padlizsán
  • 50-60 dkg darált hús
  • 1 nagy hagyma
  • 4 db nagy paradicsom
  • 2-3 bogyiszlói paprika
  • 6 dl tejföl (a kimért jobb)
  • 15-20 dkg reszelt sajt (trappista, de legjobb a pannónia)
  • parmezán
  • őrölt paprika
  • vaj
  • olíva olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit meghámozom, felezett karikákra vágom, és forrásban lévő vízbe teszem 2-3 percre. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem. Kivajazott tepsibe rakom. A padlizsánokat meghámozom, kb. 1 cm vastag karikákra vágom, és olívaolaj on megsütöm mindkét oldalát. A sült karikák a krumplira kerülnek (még jobb, ha van közte sült cukkini is, héjastul). Két paradicsomot felkarikázok, és a padlizsánra rakom (lehet esetleg még hagymát is tenni rá). Kevés olívaolaj on megpirítom a darált húst, hozzáadom a nagyon apróra vágott hagymát, sót vagy ételízesítőt (mehet még zúzott fokhagyma is bele). Amikor a hagyma is pirul, megszórom pirospaprikával, összerázom, hozzáadom a nagyon apróra vágott maradék paradicsomot és paprikát. Lassú tűzön fedő alatt párolom, amíg a zöldség szétfő. Hozzáadok 3 dl tejfölt, és addig párolom lassú tűzön, amíg besűrűsödik. A hússzószt elsimítom a padlizsánon, a hússzószon a maradék tejfölt. Megszórom a parmezán sajttal, és hideg sütőbe teszem. Kb. 150 fokon sütöm 20-25 percig. Utána megszórom a reszelt sajttal, és addig hagyom 150 fokon sülni, amíg a sajt megpirul.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Felcipo
Szia! En a padlizsant kisse kaloriaszegenyebben keszitem. Meghamozom, karikara vagom, majd besozva allni hagyom 15-30 percet, amig levet enged. Kozben a sutot bemelegitem 200 fokra. 1-2 tepsit kikenek olajjal, majd a padlizsankarikakat az olajban megforditva lerakom, majd addig sutom mig kis szint kapnak. Van amikor teljesen olaj nelkul, (max 1 kanal olajban az egeszet megforgatva) egyszeruen sutopapirra lerakva sutom meg (grillezem).

Hasonló Receptek

Magazin